понеділок, 13 квітня 2015 р.

Чудодійна ікона Покровської церкви села Новорічиці




В історико-статистичних відомостях про чудодійні ікони в Мінській єпархії (Пінський повіт) зазначено, що «в селе Волька, в Покровской деревянной церкви, приписной к Мороченской Параскевинской церкви, находится местночтимая чудотворная Вольковская икона молящегося (стаждущего) Спасителя.
При Волянской церкви хранится рукописное на польском языке описание 37 чудес, с 1786 по 1832 год, бывших от сей иконы, составленное, вероятно, местными священниками».

У записах Мінської єпархії за 1864 рік, складених ректором Мінської духовної семінарії архімандритом Миколою, теж описано цю цілительну ікону: «…ікона знаходиться в церкві села Вілька (таку назву мало село Новорічиця до 1947 року), приписаної до Морочненської Параскевської церкви».

Жителі села свято вірять у те, що дійсно така ікона була в їхній церкві. Адже трапилося справжнє диво в роки Другої світової війни. У 1943 році село Вільку бомбили фашистські літаки, один із снарядів влучив у храм, але по Божій милості сталося чудо: пройшовши через дві стіни, снаряд на віддалі 50 - 60 метрів розірвався. А церква залишилася майже не ушкодженою.

Цікаво, яка подальша доля цієї ікони?!

Немає коментарів:

Дописати коментар