вівторок, 28 квітня 2015 р.

Фестиваль "Бурштиновий шлях"



Рівненське Полісся - один із тих регіонів України, який має чим здивувати своїх гостей.

Кожен із населених пунктів, що наче бурштинові намистинки розкидані серед загадкових поліських лісів, здатен полонити подорожуючих унікальними природними ландшафтами, побутом та звичаями тутешніх жителів.
Саме тут, нанизуючи на вузеньку нитку своєї колії принади поліського краю, щоденно курсує раритетний потяг Антонівка-Зарічне.

Незважаючи на те, що вузькоколійка ледве не єдиний засіб сполучення між поліськими селами Володимирецького та Зарічненського районів, вона не є простим пасажирським рейсом, а скоріше багатогранним «Бурштиновим шляхом», який відкриває таємниці Рівненського Полісся. 
Така алегорія й надихнула організаторів на проведення регіонального відкритого Етно-тур-фесту «Бурштиновий шлях», що в 2010 році стартував на Володимиреччині.

Першим відкриттям для понад 6 тисяч гостей та учасників Етно-тур-фесту стало село Антонівка, на території якого протягом трьох днів відбувалося фейєричне дійство за участю мистецьких колективів, народних умільців та гостинних господарів району. 

Стартував захід поблизу залізничної станції, де було урочисто відкрито музей «Історії вузькоколійної залізниці та поліського краю». Було проведено майстер-класи «Клепання коси», «Приготування вареників та млинців». 

Після закінчення урочистого відкриття фестивалю частина охочих вирушили в подорож вузькоколійкою, а решта гостей фестивалю – до основного місця подій – облаштованої серед дубового лісу сцени, довкола якої розкинулося наметове містечко та виставка-ярмарок. 

Протягом двох літніх вечорів туристів розважали понад 45 творчих колективів області та 3 команди КВК з міста Рівного. Побут, народні звичаї та традиції, українську гостинність презентували представники багатьох районів. 

Даний фестиваль планують проводити щорічно, змінюючи місце проведення його по ходу руху поїзда «Антонівка – Зарічне». 

Наш край має величезні туристичні можливості. Звичайно, рівень розвитку туристичної галузі в нашій місцевості ще досить невисокий, проте певні зрушення вже помітні. І, можливо, зовсім скоро ми відчуємо себе жителями одного з провідних туристичних регіонів України.









Немає коментарів:

Дописати коментар