суботу, 4 березня 2017 р.

Новосільська родина Сидорчуків


Про цю родину розповіла Віра Миколаївна Сидорчук, голова профспілки працівників освіти Дубровицького району. 

Їх пам’ятають у селі як Карпуки, бо першим Сидорчуком у Новосіллі був саме Карпо. 

Мав він синів Наума та Федота і дочку Катерину. Вона після заміжжя стала носити прізвище Колошинська. Мала трьох дочок: Марію, Ольгу та Віру. 

Обидва брати зі своїми сім’ями жили в батьковій хаті навпроти вигону, на перехресті доріг. Мали землю, садок, господарство: воли, коні, реманент, клуню, хліви. Наум був хорошим майстром – бондарем. 

Його вироби служать у господарствах новосільців до цього часу. У Федота було 5 дітей: Степан, Іван, Антоніна, Поліна та Олександр. 

Наум Карпович (1883 - 1954) одружився на Марчук Агафії Алипівні (1885 - 1968). У сім’ї народилося троє дітей: Юхимка, Микола і Наталка. Наталка вийшла заміж за Дмитра Юрашкевича і померла у воєнні роки під час пологів. 

Юхимка вийшла заміж за Бокія Архипа. У них було 6 дітей. Під час війни Архипа призвали у Червону Армію. Коли він повернувся з війни додому, то застав у живих лише одного сина. Дружина Юхимка і діти померли від тифу, а згодом помер і останній син. 

Син Наума Микола народився 14 вересня 1922 року. До війни закінчив 4 класи польської школи в Кухче. Був досить освіченою людиною. У 1942 році його вивезли на примусові роботи в Німеччину. Додому повернувся в 1947 році. 

Був організатором торгівлі на селі. Очолював Кухотсько-Вільське сільпо, керував пекарнею. Під його керівництвом збудовано дерев’яний магазин у селі Кухче. Пізніше закінчив курси в місті Дубно і очолив будівельну бригаду. 

Одружився із Квіткою Ганною Павлівною. Виховали двох дітей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар