неділю, 10 квітня 2016 р.

Цінності людського буття в творчості білоруського поета Сергія Граховського: висновки дослідження (Тумаш В. М., Барановська Катерина Іванівна)


При написанні даної роботи було опрацьовано матеріали досліджень життя та творчості Сергія Граховського білоруськими та українськими науковцями, вивчено життєвий шлях письменника, досліджено цінності людського буття та окремої особистості у його творчості. 

Зібрано чимало цікавого матеріалу про зв’язок поета з Україною, поліським селом Нобель.  В архівах Рівного знайдено нові дані про сім’ю письменника.
Багато цікавого дізналися ми при вивченні матеріалів музею «Берегиня» Нобельської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Зібрані там матеріали десятки років не були відомі зарічненцям, а ми вирішили розказати широкому загалу про результати своїх досліджень.

Дослідницька робота виявилася цікавою й водночас клопіткою. Вона відкрила перед нами нові сторінки життя й творчості білоруського письменника, життя якого пов’язане із Поліссям.

Серед спогадів Сергія Граховського є слова: «Хіба ж можна, щоб скарби пам’яті зникли разом зі мною?» Справді, не можна. Донині ми відкриваємо нове в поезіях білоруського класика. 

На пам’ять спадають рядки Граховського:

Розвіються озаддя і полова, 

Хоч не одне століття пробіжить.

Не стане нас, вождів, а слово

Жило, живе і буде жить...


Немає коментарів:

Дописати коментар